HEALING IN COMMUNITY CONFERENCE AND ANNUAL GENERAL MEETING 2021

Nova Scotia warmly invites you to the Anthroposophical Society in Canada's annual AGM and conference from Blockhouse, Nova Scotia at the South Shore Waldorf School, online Friday June 25th, Saturday 26th and Sunday 27th, 2021. The theme of the weekend is "Healing in Community". The Conference will open on Friday at 3:00pm PT, 6:00pm ET, 7:00pm Atlantic Time, with a welcome address from Micah Edelstein on "Healing in Community" and an open question to guide us into our sleep.

Saturday's program is a full and diverse array of offerings that will be available "à la carte" through the day for members across the country via Zoom starting at 9:30am Atlantic Time and closing at 8:00pm Atlantic Time. The AGM proper (please note that only members with paid-up status or who have made arrangements with Claudette our administrator for 2021, can vote) will take place on June 26th at 9:00am PT, 12:00pm ET, 1pm Atlantic Time.

Sunday at 12:00pm Atlantic Time we will open with a therapeutic puppet show, followed by a talk on "The Knight Templars and Oak Island" and "The Age of Michael in Keeping Faith and Truth."

The weekend will come to a close with a sharing opportunity with council members in break out rooms and a closing verse.

The Nova Scotia Group of the Anthroposophical Society will be drawing on our local community while making a conscious welcoming gesture to all members through online offerings that will be infused with the inspiring energy of the East. Maritimers that are able to join in person will form a conscious holding group for the Society so that we can all feel united in our community in togetherness.

We hope that you will feel inspired to attend and look forward to coming together as a Society very soon. An email with details for joining all events of the virtual AGM/conference will be sent out to members closer to the date.

Anthroposophical Society in Canada AGM 2021

Important Note: All times Atlantic Time (7:00pm Atlantic = 6:00pm Eastern, 5:00pm Central, 4:00pm Mountain, 3:00pm Pacific). Please adjust to your local time.

Wednesday June 23rd: Computer Check-in:

If you would like an opportunity to make sure your computer will connect with the zoom link please click on the link (sent by email) on Wednesday June 23rd between 5:00 and 6:00pm PT and connect with Mark, who will host the online event.

To join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/4032868480? pwd=T0xMcjg5RkVOaDI5NG5BdUVyc0dmZz09

password is asc

Telephone access:

One tap mobile +15873281099,,4032868480# Canada +16473744685,,4032868480# Canada Dial by your location

- +1 587 328 1099 Canada
- +1 647 374 4685 Canada
 - +1 647 558 0588
- +1 778 907 2071 Canada
- +1 204 272 7920 Canada
- +1 438 809 7799 Canada

PROGRAM

Friday June 25 - Evening (7:00pm to 8:30pm)

7pm: Welcome and Overview of Weekend (15mins)

7:15pm: "HEALING IN COMMUNITY" Talk by Micah Edelstein (45mins)

Micah is a graduate from Toronto Waldorf School, an inspirational builder and the president of the Anthroposophical Society in Canada.

8:00pm: Sharing circle and break out rooms (20mins) Question: As we emerge from the pandemic with different foundational understandings of shaping community, how can the qualities of gold support this healing experience?

8:20pm Closing words

Saturday June 26 - Morning 11:00am to 11:45am

11:00am-11:45 "HEALING WITH HERBS" Talk with Franz Fraitzal (45mins)

Franz works in film with a balanced life of growing, observing, experimenting and creating medicines from the herbs grown in his home garden.

Saturday - Afternoon 1:00pm-3:00pm ANNUAL GENERAL MEETING IN SESSION (2 hours, with short break)

Saturday - Evening 6:00pm to 8:00pm (2 hour)

6:00pm- 6:45pm "THE MANY FACES OF GOLD" Talk with Duncan Keppie (45mins)

Duncan Keppie is a Geologist, Member of the Nova Scotia Branch and author of the book "Antoni and Sandy."

6:45pm Singing with Maggie Keppie (15mins)

Maggie is an active member of the Nova Scotia Branch who brings her gift of the healing effects of singing.

7:00pm – 8:00pm "The Knight Templars" Talk by Alessandra Nadudvari (1 hour)

Alessandra is a parent at the South Shore Waldorf School, an author of the Adventures of Nicky book series with a lifelong relationship to the Knight Templars.

Sunday June 27 - Afternoon 12:00pm to 2:30pm

12:00pm Puppet show with Kaitlin Brown (20mins)

Kaitlin is a kindergarten teacher at the South Shore Waldorf School, mother of three children, biodynamic farmer and the newest member to be considered for council

12:20 "The Knight Templars and Oak Island" Talk with Tim Lonairch (40mins)

Tim, together with his wife are the owners of Ross Castle in Nova Scotia and the famous Herm Stone. They have been featured on The Curse of Oak Island a number of times.

1:00pm Singing with Maggie Keppie (10mins)

1:10 "The Age of Michael in Keeping Faith and Truth" with Judy King (40mins) Judy is a past council member, founder of the South Shore Waldorf school and retired Waldorf teacher.

1:50 Feedback with Council Members (30mins)

2:20 Closing Words